Feedback geven en ontvangen: creëer een aanspreekcultuur

Omschrijving: een organisatie waar men elkaar aanspreekt, wordt vanzelf een lerende organisatie. De deelnemer leert op een positieve en niet oordelende manier terug te geven wat er feitelijk gebeurd is, welk effect dit heeft en wat het gevolg hiervan is. Resultaat is een organisatie waar men elkaar op positieve en veilige wijze leert leren.
Duur: 1 dagdeel (ochtend of middag)
Data: Op aanvraag

Aanmelden

Teamvorming: wat maakt dat het ene team beter functioneert dan het andere? 

Omschrijving: het is geen toeval dat het ene team beter functioneert dan het andere. Kennelijk is het ene team een fase verder dan het andere. Hoe teams zich ontwikkelen, welke fasen ze doorlopen om uiteindelijk te excelleren en mensen ambassadeurs van hun organisatie worden, leert men in deze workshop. De deelnemer leert reflecteren op de huidige cultuur, leert nadenken over wat wenselijk zou zijn en wat hij zelf kan doen om dat te bewerkstelligen. Tevens is er aandacht voor de rol die de leidinggevende heeft bij elke fase. Na afloop heeft elke deelnemer een concreet aktieplan om met zijn team aan de slag te gaan.
Duur: 1 dagdeel (ochtend of middag)
Data: 19 mei 2016

Aanmelden

Presentatievaardigheden

Omschrijving: voor veel ondernemende mensen is het belangrijk: netwerken. Maar hoe zorg je er nu voor dat het niet alleen gezellig is maar ook effectief en functioneel? Hoe presenteer je jezelf? Wat vertel je? Hoe interesseer je iemand voor jouw product of dienst? Deze workshop leert je jouw antwoorden te formulieren op deze vragen.
Duur: een dagdeel (ochtend of middag)
Data: 19 mei 2016

Aanmelden

Managementvaardigheden: wendbaarheid en mindset

Omschrijving: de wereld verandert snel en blijvend. Als je doet wat je deed…. Heb je straks niets meer! Dit vraagt om organisaties die wendbaar zijn. Maar wat is dat eigenlijk, wendbaarheid? Hoe word ik dat? Wat is daar voor nodig? En welke rol speelt je mindset daar bij? De deelnemer krijgt op al deze vragen antwoord.
Duur: 09.00 tot 12.00
Data: 19 mei 2016

Aanmelden

Inventarisatievaardigheden: De kunst van het vragen stellen!

Omschrijving: Socrates zei het al: "echte wijsheid zit in de vraag, niet in het antwoord". Opvallend echter is hoe weinig vragen er gesteld worden. Veel leidinggevenden en adviseurs praten veel en goed, maar luisteren wat minder. Laat staan dat er oprechte vragen gesteld worden. Het is -kennelijk-  gemakkelijker om te ventileren wat wij al weten of wat wij denken dat de ander wil horen. Maar echt contact maken om er achter te komen wat er bij 'de ander' speelt is nog niet zo makkelijk. De Workshop Inventarisatievaardigheden leert je in een dag de kunst van het vragen stellen. Hiermee verbetert direct de inventarisatie waardoor zowel het persoonlijke contact als de kwaliteit van het advies toeneemt. Dit alles met praktische en direct toepasbare oefeningen. Daarnaast wordt er in de workshop veel gelachen!
Duur: hele dag van 09.30 tot 16.30
Data: 26 april

Aanmelden

Timemanagement: Reduceer uw werkdruk binnen een dag! 

Omschrijving: hoor je jezelf wel eens zeggen: daar heb ik geen tijd voor? Ik heb het te druk! Ik ben er nog niet aan toegekomen? Dan is deze workshop iets voor jou. Aan het eind van de workshop heb je inzicht in jouw eigen aanpak, de verstoringen op jouw werk en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Je leert prioriteiten stellen, verwachtingen managen, nee-zeggen en welke persoonlijke belemmeringen je hebt. Daarnaast krijg je veel handige en praktische tips.
Duur: hele dag, van 09.30 tot 16.30
Data: 8 december 2016

Aanmelden

Zelfsturende teams: hoe creëer je een zelfredzaam team?  

Omschrijving: er zijn steeds minder leidinggevenden in Nederland. Teams worden geacht zich steeds vaker zelf te redden. De verantwoordelijkheid wordt zo laag mogelijk in de organisatie gelegd en men mag zelf invulling geven aan zijn dagelijkse taken. Maar hoe zorg je er nu voor dat het geen stuurloos schip wordt? Welke kaders spreek je af en hoe hou je iedereen 'aan boord'? Deze workshop zorgt ervoor dat je inzage krijgt in je team, weet welke gedragsstijlen er zijn en hoe je hier het beste mee om kunt gaan, en wat er nodig is om een team zelfsturend te laten zijn.
Duur: hele dag van 09.00 tot 17.00
Data: op aanvraag

Aanmelden

Teambuilding: een leuk EN functioneel teamuitje!

Omschrijving: Wordt het weer eens tijd om een gezellige dag met je team te hebben? Maar wil je er ook een functionele en leerzame dag van maken? Vraag dan naar de mogelijkheden. De dag wordt volledig op maat gemaakt en aangeboden. Van gezellig en rustig, tot sportief en aktief, leerzame spelvormen waarin aktief samengewerkt moet worden, of juist met elkaar onder leiding van een gediplomeerd coach 'de diepte in' met elkaar: alles is mogelijk!
Duur: dagdeel (ochtend, middag of avond)
Data: op aanvraag

Prijzen: afhankelijk van wensen opdrachtgever

Aanmelden