Over Van Leijen Training & Coaching

Van Leijen Training & Coaching is opgericht door Michaël van Leijen. Michaël (1974) is als rasechte Westfries opgegroeid in Langedijk waar hard werken en normaal doen de norm was. Na de mavo en havo doorlopen te hebben is hij aan de HEAO te Alkmaar afgestudeerd als bedrijfseconoom. Na deze studie is hij bij de Rabobank gaan werken in veel commerciële en leidinggevende functies.

2012 Was een 'kanteljaar' voor hem. Bij zijn vader (die heel bepalend is geweest voor hem) werd een ernstige ziekte geconstateerd en hij zat in de afrondende fase van zijn studie. Beide zaken maakten dat hij zich af ging vragen wat hij nu echt wilde en wat voor hem belangrijk was. Hij besloot zijn baan op te zeggen en alle zekerheden die daarbij hoorden en zijn grote passie te volgen: het helpen van mensen om zichzelf beter te maken. Michaël gelooft er in dat iedereen zichzelf altijd kan verbeteren en ontwikkelen. Als je je eigen mindset weet te veranderen zijn de mogelijkheden onbeperkt. Sindsdien is hij, zo zegt hij zelf, gestopt met werken.

In 2012 is hij afgestudeerd aan de Universiteit met zijn onderzoek: "De invloed van leiderschap op motivatie en medewerkertevredenheid". Daarnaast is hij Professioneel en Erkend coach. Inmiddels geeft hij trainingen, lezingen en workshops in het bedrijfsleven en coacht mensen met hun persoonlijke leervraag. Daarnaast werkt hij als interim manager bij een landelijk detacheringsbureau.

Michaël (1974) is getrouwd met Marion en vader van de twee mooiste dochters van de hele wereld: Elise (2005) en Julia (2007). Zijn hobby's zijn tennis, voetbal, psychologie en cabaret. Hij is voorzitter van de Lionsclub Noord Holland Noord, director consultant bij BNI (Business Network International) en verbonden als coach van het Talententraject Scheidsrechters Betaald en Amateurvoetbal van de KNVB. Daarnaast zet hij zich via Stichting De Waaier belangeloos in voor het verenigingsleven.