Motivatietraining voor meer energie

Om energiebanen te activeren, proberen we de passie terug te krijgen in het werk. De kick echt te beleven als je ergens in slaagt. De waardering en het zelfvertrouwen op te krikken. Tegelijkertijd besteden we aandacht aan vitaliteit en time management die nodig zijn om fysieke energie op te bouwen. Tijdens de motivatietraining proberen we met de leidinggevende en het personeel een belangrijke stap in de goede richting te zetten.

Het activeren van energie vraagt om een zekere mate van vrijheid en passie in het werk. Personeel heeft ruimte nodig om te kunnen presteren, om kansen te onderzoeken, plezier te beleven en talent te ontwikkelen. Personeel voelt zich regelmatig te weinig gehoord en teveel beperkt door taakgerichte focus. Er wordt te weinig met hun ideeën gedaan en hierdoor missen ze de energie en inspiratie om 200% voor het succes te gaan.

Veel leidinggevenden hebben behoefte aan controle. Zij eisen discipline en focus op de afgebakende taken. Alle aandacht buiten deze kaders is meestal onrendabel. Maak eerst het werk maar eens af want daar ben je voor aangenomen. Enerzijds hebben ze gelijk. Goed functioneren vraagt om een zekere mate van discipline en concentratie. Maar wij merken dat het energielevel en het plezier substantieel kan toenemen als medewerkers iets meer ruimte krijgen, een stukje empowerment.

Energie door office design

Steeds meer werkgevers houden zich bezig met het creëren van een prettige werkomgeving. Het ene bedrijf zet tafeltennistafels neer, de andere loungebanken. De entree wordt opgefleurd met flagstones. Er is sprake van fitness mogelijkheden, goede verlichting, isolatie en ga zo maar door. Tot op zekere hoogte bevorderen deze initiatieven stuk voor stuk de energie van de medewerkers. Het meest belangrijk vinden wij nog een goede werkplek met ergonomische stoelen.